Ghid practic de literatură. Clasele V-VIII

Nu este in stoc

Ghid practic de literatură  acoperă aspectele teoretice de stilistică şi teoria literaturii prevăzute de programele școlare în vigoare pentru ciclul gimnazial.
Fiecare noţiune este prezentată teoretic succint şi clar şi este exemplificată. Sunt oferite modele de analiză şi sunt propuse exerciţii pentru însuşirea şi fixarea noţiunilor studiate.
Cartea propune şabloane utile pentru realizarea diferitelor compuneri de tipul scriere despre text (Compuneri de argumentare pentru toate genurile şi speciile literare studiate, Compunerea de comentare a titlului, Compunerea de caracterizare a personajului, Exprimarea unei opinii).
Textele literare folosite ca suport sunt variate, acoperind toate genurile şi speciile literare ce reprezintă conţinut obligatoriu. Testele propuse în ultimul capitol cuprind exerciţii diverse prin care se pot fixa cunoştinţele sau prin care se pot evalua competenţele dobândite.
Astfel, lucrarea de față este un auxiliar didactic util ce poate fi folosit atât în activitatea la clasă, cât şi în pregătirea individuală.

Autor: Denisa Ilie

Caracteristici: format 21 X 29,7 cm, ilustratii, alb-negru, 184 p.Cos de cumparaturi

Nu aveti produse in cos

  • Categorii carti